فعالیتهای آموزشی
در راستاى نیل به هدف رفع تبعیض آموزشى، بنیاد خیریه دکتر نراقی Naraghi charity موفق به ساخت چهار مدرسه در مناطق محروم دو استان خراسان رضوى و البرز شده است. با این رویکرد، آگاهسازى درخصوص اهمیت آموزش و ایجاد محیط مناسب براى تحصیل دانشآموزان، این بنیاد اقدام به ساخت مجموعهاى متشکل از سه مقطع ابتدایى، متوسطه و هنرستان واقع در مشهد و یک هنرستان فنى و حرفهاى پسرانه واقع در کرج کرده است.
همچنین یک واحد پودمان علمى و کاربردى در سراى سالمندان کهریزك تاسیس شد که این مرکز با بهرهگیرى از استادان آموزش دیده؛ حمایت تحصیلى و فرصتهایى براى پیشرفت تحصیلى و شغلى بیش از دو هزار نفر از افراد جامعه را فراهم آورده است. اقدامات صورت گرفته در راستاى فعالیتهاى تحصیلى خیریه دکتر مصطفی نراقى را مىتوان به بخشهاى زیر تقسیم کرد:
فعالیتهاى تحصیلى خیریه دکتر مصطفی نراقى
- ساخت و تجهیز سراى سالمندان دکتر مصطفی نراقى واقع در کهریزك و تغییر کاربرى به واحد پودمان علمى کاربردى؛
- ساخت و تجهیز مجتمع آموزشى دکتر مصطفی نراقى شامل ابتدایى، متوسطه اول و هنرستان دخترانه در رشتههاى خیاطى، سراجى و گرافیک با سی باب کلاس آموزشى و ده کارگاه فنى وحدود هزار دانشآموز تاکنون؛
- ساخت و تجهیز هنرستان پسرانه دکتر مصطفی نراقى واقع در یکى از مناطق محروم کرج با بیش از 600 مترمربع کارگاه آموزشى شامل دو سالن مدرسه دکتر مصطفی نراقى براى تدریس در رشتههاى الکترونیک و کامپیوتر، و سالن پاپلى خلعتبرى براى تدریس رشتههاى مکانیک و الکتروتکنیک، دوازده کلاس با ظرفیت تحصیل 420 دانشآموز تاکنون؛
- کمک هزینه تحصیلى دانشآموزان مستعد نیازمند تاکنون؛
- کمک هزینه تسهیلات دانشگاهى براى دانشجویان با استعداد مراکز دولتى که در تامین هزینههاى تحصیلى و خوابگاهى خود دچار مشکل هستند
- هزینههاى ثبت نام، لباس فرم، بیمه و همچنین هزینه کمک به مدرسه کلیه دانشآموزان تحت پوشش که پس از بازدید، تحقیق و صحت سنجى، ناتوانى مالى ایشان اثبات شده است؛
- هزینه خرید نوشت افزارجهت دانشآموزان مقاطع بالا.
فعالیتهای آموزشی بنیاد نیکوکاری دکتر مصطفی نراقى
در راستاى افزایش عدالت آموزشى و رفاهى اقشار کم توان جامعه، بنیاد خیریه نراقی به کوشش سرکار خانم فروردین طاهباز و سرکار خانم نهاله نراقی (عضو هیات امنای بنیاد خیریه نراقی) اقدام به تاسیس و تجهیز مراکز آموزشى در مناطق محروم زیر کرد. در جهت تحقق این هدف ارزشمند و تکمیل آن، تجهیز و نگهدارى این مراکز نیز به عهده این بنیاد است که مشروح آن به شرح زیر است:
- تاسیس مدرسه ابتدایى دخترانه ربابه طاهباز واقع در مشهد 1377
- تاسیس سراى فرهنگى آموزشى دکتر مصطفی نراقى واقع در سراى سالمندان کهریزك 1377
- تاسیس هنرستان پسرانه دکتر مصطفی نراقى واقع در کرج در چهار رشته مکانیک، الکترونیک، الکتروتکنیک و کامپیوتر 1381
- تجهیز فضا جهت تغییر کاربرى ابتدایى ربابه طاهباز به هنرستان دخترانه در چهار رشته خیاطى، سراجى و گرافیک
- تاسیس مقطع ابتدایی دخترانه فروردین طاهباز واقع در مشهد 1397
- تاسیس مقطع متوسطه اول دخترانه باقر طاهباز واقع در مشهد 1397
- تجهیز جهت تغییر کاربرى سراى سالمندان کهریزك به مرکز پودمانى علمى کاربردى در دو مقطع کاردانى و کارشناسى 1400
بازدید سرکار خانم فروردین طاهباز از مدرسه ابتدایی
هنرستان پسرانه دکتر مصطفی نراقی
تاسیس مدرسه متوسطه اول باقر طاهباز توسط خیریه دکتر نراقی
تاسیس مرکز پودمانى علمى و کاربردى کهریزك
تاسیس هنرستان دخترانه ربابه طاهباز به کوشش بنیاد خیریه نراقی
تاسیس مدرسه ابتدایى فروردین طاهباز
مجموعه فرهنگی آموزشی دکتر نراقی در کهریزک
مشاهده اطلاعات بیشتر
هنرستان دخترانه ربابه طاهباز
مشاهده اطلاعات بیشتر
ابتدایی دخترانه ربابه طاهباز
مشاهده اطلاعات بیشتر
کارگاه های آموزشی
کارگاه مکانیک
کارگاه کامپیوتر
کارگاه الکتروتکنیک
کارگاه گرافیک
کارگاه سراجی
کارگاه خیاطی
کارگاه گرافیک
مشاهده اطلاعات بیشتر
کلرگاه سراجی
مشاهده اطلاعات بیشتر
کارگاه خیاطی
مشاهده اطلاعات بیشتر
کارگاه کامپیوتر
مشاهده اطلاعات بیشتر
کارگاه اکتروتکنیک
مشاهده اطلاعات بیشتر
کلرگاه الکترونیک
مشاهده اطلاعات بیشتر
کارگاه مکانیک
مشاهده اطلاعات بیشتر
کلاس ها و دوره های آموزشی
کسب مقام دوم رباتیک منطقه چهار استان البرز
تجهیز کلاس هوشمند و آزمایشگاه
اهدای لباس گرم و غذای روزانه به دانش آموزان
آزمایشگاه ابتدایی
مشاهده اطلاعات بیشتر
کلاس هوشمند ابتدایی
مشاهده اطلاعات بیشتر
تاسیس ایتدایی فروردین طاهباز
مشاهده اطلاعات بیشتر
تامین نوشت افزار
مشاهده اطلاعات بیشتر
برگزاری کلاس های تقویتی و کمک آموزشی
مشاهده اطلاعات بیشتر
بیانیه سرکار خانم نهاله نراقی در خصوص حمایتهای آموزشی
نهاد اصلى تعلیم و تربیت هر فرد در جامعه ابتدا خانواده و سپس مدرسهى او تلقى مىشود. وقتی صحبت از بزرگترین آرمان و رسالت بنیاد خیریه نراقی میشود؛ بی شک برقراری عدالت آموزشی در راس اهداف ما قرار میگیرد. بر این باوریم که فرصت آموزش باید برای همه یکسان باشد و هیچ کودک و نوجوانی از نعمت آموزش بیبهره نماند. مولفه هایی همچون امکانات و تجهیزات، منابع یادگیری، منابع انسانی و کیفیت آموزشی از مهمترین ملزومات رسیدن به حق آموزش برابر و عدالت آموزشی است و در بنیاد خیریه دکتر نراقی، میکوشیم تا این مولفهها را برای هموطنان خود فراهم سازیم.
نهاله نراقی – عضو هیات امنای خیریه دکتر نراقی
بر همین اساس، در جهت رشد فرزندان کم بضاعت یکى از مناطق محروم و کم برخوردار مشهد، سرکار خانم طاهباز (نراقی) تصمیم به ساخت مدرسه ابتدایى دخترانه به نام مادر خویش، خانم ربابه طاهباز گرفتند و به لطف خداوند متعال در مهرماه 1377 فاز اول پروژه اولین کلاسهاى این مدرسه با زیربناى 2400 مترمربع در دو طبقه با فضایى به مساحت 500 مترمربع و ظرفیت 330 دانشآموز شروع به فعالیت کرد.
در میانه سالهاى دهه هفتاد خورشیدى «سراى فرهنگى آموزشى دکتر مصطفی نراقى» در خانه سالمندان کهریزك به منظور بروزرسانى سطح علمى و آموزشى کارکنان و مددجویان کهریزك به عنوان گامی موثر تاسیس شد تا ضمن همافزایى علمى هر چه بیشتر نسبت به مسائل و مشکلات سالمندان و معلولان با توجه به دانش روز جهان، کارکنان و نیروهاى متخصص خویش را روزآمد و هم گام با آخرین دستاوردهاى نوین علمى در حوزههاى مددکارى اجتماعى، روانشناسى و مشاوره قرار دهد.
اصل تلاشهاى اواخر دهه هفتاد خورشیدى سبب شد تا در آغاز سال 1400 خورشیدی بنیاد دکتر نراقى با همراهى مدیران کهریزك تصمیم به گسترش فضاى آموزشى موجود گرفته و سراى فرهنگى آموزشى دکتر نراقى را به مرکز پودمانى علمى و کاربردى کهریزك تغییر دهند تا ضمن رعایت استانداردهاى آموزشى وزارت علوم تحقیقات و فناورى و نیز سرفصلهاى تعریف شده توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکى، این بار به عنوان یک دانشگاه قدم در مسیر توسعه و تعالى فضاى فرهنگى کشور پر زمینه سالمندان و معلولان بردارد.
با حمایتهاى بىدریغ خانواده دکتر نراقی از جمله، سرکار خانم نهاله نراقی Nahaleh Naraghi امروز بیش از 350 دانشجو در هشت رشته تحصیلى با تخصص و گرایشات مددکارى در حال تحصیل هستند تا آینده نظام سلامت در یارى رسانى به افراد نیازمند هر چه غنىتر و مبتنى بر دانش روز پیش رود.
ساختمان مجموعه سراى فرهنگى و آموزشى دکتر نراقى Naraghi charity که امروز به دانشگاهى بالنده در تخصص خویش تبدیل گشته در دو طبقه مجزا با امکانات آموزشى روزآمد در حال تکمیل است و مرکز علمى کاربردى با پذیرش پنجاه درصدى دانشجو خارج از کهریزك، نیمى از فضاى خویش را در خدمت تعلیم و تربیت نیروهاى جوان و کارآمد کشور قرار داده است.
ایجاد سالن اجتماعات در مرکز علمى و کاربردى، علاوه بر ایجاد امکان برگزارى همایشها و سمینارهاى علمى مبتنى بر سالمندان و معلولان و خدمت رسانى به فضاى دانشگاهى به محلى در جهت خدمت رسانى به کهریزك در برگزارى مراسمها و همایشهاى ملى و بینالمللى کهریزك تبدیل شده است.
از سال 1399 تا کنون بیش از 300 فارغ التحصیل این مرکز علاوه بر خدمت رسانى به مجموعه کهریزك با کذب در سایر نهادها و موسسات مددکارى توانستهاند تا مهارتهاى خویش را در بستر یارى رسانى و مددکارى سالمندان و معلولان بکار بندند و همین مهم رسالت مرکز پودمانى را جامع عمل پوشانده تا چشمانداز ارائه خدمات دانش محور و روزآمد علاوه بر کهریزك به سایر نقاط کشور و باقى موسسات و نهادهاى حمایتى تسرىع یابد.
افق دید مرکز پودمانى علمى و کاربردى کهریزك که مزین به نام پر افتخار زندهیاد دکتر مصطفی نراقى است رسیدن به مرجعیت علمى کشور در حوزه خدمات به سالمندان و معلولان ایران عزیز است که در سالهاى آتى با حمایتهاى خانواده دکتر نراقى و حمایتهاى مدیران و مسئولین کهریزك محقق خواهد شد.
پس از مشورتهاى بسیار و همکارى آموزش و پرورش منطقه شش مشهد، سرانجام در سال 1383 بنیاد خیریه دکتر مصطفی نراقى موفق به دریافت مجوز قانونى تغییر کاربرى مقطع ابتدایى به هنرستان دخترانه شد. با توجه به شرایط معیشتى دانشآموزان دختر این منطقه و بررسى نیازهاى شغلى ایشان، هنرستان فعالیت خود را در سه رشته آموزشى گرافیک، خیاطى و چرمدوزى، سراجى آغاز کرد که این مدرسه جهت رفاه دانشآموزان به صورت کامل تکمیل و تجهیز شد.
کارگاه خیاطى
با توجه به اهمیت بالاى پوشاك در جامعه و در نظر گرفتن وضعیت ضعیف مالى قشر ساکن در ناحیه، این مجموعه به منظور آموزش تولید، درآمدزایى و در نهایت خودکفایى دانشآموزان، اقدام به راهاندازى رشته خیاطى کرد.
این مرکز آموزشى مجهز به دو کارگاه خیاطى با ظرفیت آموزش 70 دانشآموز، هفت چرخ خیاطى صنعتى، 18 چرخ خیاطى ساده و چهار چرخ خیاطى سردوز است.
کارگاه سراجى
در راستاى تحقق هدف آموزش تولید، درآمدزایى و خودکفایى دانشآموزان این مرکز آموزشى رشته سراجى را، شامل 3 کارگاه فعال که مجهز به 8 چرخ سراجى با ظرفیت 50 دانشآموز راهاندازى کرد.
لازم به ذکر است محصولات تولیدى این گروه آموزشى در نمایشگاههاى داخلى آموزش و پرورش به نمایش درآمد و با استقبال زیادى از سوى بازدیدکنندگان روبرو شد. امید است در سالهاى آتى بتوانند بخشى از بازار تولید داخل را از پاسخگو باشند.
کارگاه گرافیک
موقعیت شغلى طراح گرافیک یکى از مشاغل پرکاربرد و پرتقاضا در ایران و دنیا به حساب مىآید و تقریبا هیچ شرکت یا سازمانى نیست که براى انجام پروژههاى تبلیغاتى و هنرى خود به یک یا چند گرافیست نیاز نداشته باشد.
در همین راستا این مرکز آموزشى رشته گرافیک را با تجهیز 3 کارگاه، 30 دستگاه رایانه و با ظرفیت آموزشى 90 دانشآموز ایجاد کرد.
کلاس هوشمند ابتدایى و متوسطه
در سال تحصیلى، 98-97 مدرسه ابتدایى فروردین طاهباز با مساحت 2500 مترمربع و 600 مترمربع بنا در 2 طبقه، با هدف رشد، تربیت و تکوین شخصیت دانشآموزان دختر ساکن یکى از مناطق محروم مشهد تاسیس شد. هم اکنون بیش از 400 دانشآموز در این مدرسه مشغول به تحصیل هستند.
این مقطع شامل 6 پایه اول تا ششم ابتدایى و هر پایه داراى دو کلاس آموزشى با ظرفیت 35 نفر است. پنج کلاس درس نیز به صورت هوشمند جهت تدریس به دانشآموزان این مرکز تجهیز و در اختیار معلمان قرار گرفته است تا این عزیزان با کیفیت مناسبترى در عرصه آموزشى تعلیم بپذیرند.
مدرسه متوسطه نیز شامل ده کلاس با ظرفیت هر یک 35 نفر است. هم چنین 7 کلاس درس نیز به صورت هوشمند جهت تدریس به دانشآموزان این مرکز تجهیز شده است.
آزمایشگاه ابتدایى و دبیرستان
تجهیزات آزمایشگاهى به دانشآموزان اجازه مىدهد تا به صورت عملى آزمایشها را انجام دهند. چنین یادگیرى عملى اغلب درك نظریهها و مفاهیم چالش برانگیز را آسانتر مىکند. در همین راستا آزمایشگاهى مجهز در ابتدایی و دبیرستان با توجه به نیازهای آموزشی دانشآموزان توسط نیکوکاران موسسه خیریه دکتر نراقی دایر شد.
کتابخانه
فضاى کتابخانه نیز با داشتن بیش از هزار جلد کتاب آموزشى در تمامى رشتههاى مرتبط درسى و کمک آموزشى، همچنین مطالب مناسب این مقطع در زمینههاى تاریخى، علمى و. … در دسترس دانشآموزان قرار دارد.
سالن اجتماعات و تربیت بدنى مجتمع آموزشى زندهیاد دکتر مصطفی نراقى
بنیاد خیریه نراقی از روزهاى نخست فعالیت خویش در هر دو بعد آموزش و پرورش برنامهریزى مناسب کرد، بنابراین در کنار فعالیتهاى آموزشى و علمى توجه به حفظ سلامت جسمانى در الویت فعالیتها قرار داشته است.
در همین راستا سالن چند منظوره مسقف به مساحت 600 مترمربع ساخته شد و در اختیار دانشآموزان عزیز مجتمع قرار گرفته است.
با توجه به مسقف بودن سالن مذکور فضاى مناسبى جهت برگزارى گردهمایىهاى آموزشى و فرهنگى مانند جشن شروع سال تحصیلى، بزرگداشت روز معلم، جشن تکلیف و جلسات اولیا و مربیان مقاطع مختلف فراهم شده است.
هم چنین با توجه به سکونت شهروندان عزیز اهل سنت در منطقهى مطروحه برپایى مراسمى همچون اقامه نماز عید فطر، برگزارى جشن عید قربان و سایر آیینهاى مذهبى در این مکان صورت مىگیرد. لازم به ذکر است جهت رفاه این عزیزان و خیل جمعیت شرکت کننده در این مناسک که بیش از ده هزار نفر حضور مىیابند، علاوه بر سالن اجتماعات، فضاى باز مدارس نیز در اختیار ایشان قرار مىگیرد.
تامین تغذیه مناسب + اهدای پوشاک زمستانی به دانش آموزان
تامین تغذیه مناسب روزانه در سال تحصیلى 1401-1402 در چهار مدرسه ابتدایى دخترانه فروردین طاهباز، متوسطه اول باقر طاهباز و هنرستان کار و دانش ربابه طاهباز و مدرسه ابتدایى شیخ طوسى دوشیفت جمعا به تعداد 1440 دانشآموز شامل سوپ و شکلات صبحانه و بیسکویت هدیه شرکت آماده لذیذ در طول سال تحصیلى به صورت رایگان به مشهد ارسال مىشود.
همچنین سایر اقلام مورد نیاز سال آموزشى 1401-1402جهت توزیع صبحانه که توسط بنیاد خیریه دکتر نراقی خریدارى و توزیع مىشود.
طرح اهداى لباس زمستان به دانشآموزانى که از پوشش گرم و مناسبى برخوردار نیستند همچون سابق برگزار شد. به همین مناسبت تعداد 330 قطعه پوشاک مورد نیاز تامین شد. همچنین به مناسبت فرارسیدن عید نوروز 1402 تعداد 70 قطعه لباس و کفش به دانشآموزان تحت پوشش تحویل شد.
تامین نوشتافزار
با فرارسیدن سال تحصیلى جدید خیریه دکتر مصطفی نراقى جهت رفاه دانشآموزان تحت پوشش خود حدود 6 هزار قطعه نوشتافزار مورد نیاز دانشآموزان این عزیزان را تهیه و اهدا کرد.
برگزارى کلاسهاى تقویتى و کمک آموزشى
همواره رشد آموزشى و بهبود رویکرد تحصیلى دانشآموزان از ارکان اصلى برنامهریزى این بنیاد بوده است و در طى این مسیر مىکوشد با برگزارى کلاسهاى کمک آموزشى، سعى در پیشبرد موثر این مهم داشته باشد. بر اساس نیاز هر مقطع تحصیلى که با مشورت مدیر و کادر آموزش آن تشخیص داده مىشود، دورههاى درخواستى برگزار مىشود.